A lakáspiac meghatározó szereplői egyre határozottabb véleményt fogalmaznak meg azzal kapcsolatban, hogy jelenleg drágább házat venni a Balatonon, mint Cipruson vagy akár Görögországban. Az év végére a hazai ingatlanpiacon 1,6 és 1,8 millió Ft között lesz az átlagos négyzetméterenkénti ár, ami részben a felére csökkent új kínálatnak is köszönhető.

Az új lakások átlagos árszintje és fajlagos négyzetméterárai településenként is jelentős különbségeket mutatnak: míg Zánkán egy új lakás átlagos négyzetméterára 723 ezer forint, addig Balatonakarattyán a kínált projektek adottságai miatt - mind vízzel - meghaladja a 2 millió forintot. Az átlagos árszínvonal Balatonszemesen volt a legmagasabb, közel 280 millió forint, de a vizsgált 17 település közel felében 100 millió forint felett volt. A vízparti lakások átlagos négyzetméterára 1,5 millió forint körül volt.

Egy új budapesti lakás átlagos négyzetméterára már 1,3 millió forint. A háború és a nemzetközi inflációs helyzet csak a hab a tortán az árak emelkedése szempontjából. Nem csak az új lakások árai emelkednek, de a használt lakások sem veszítenek értékükből - az ingatlanok mindig megőrzik értéküket. Ez nemcsak a befektetők, hanem az egyéni lakástulajdonosok számára is fontos szempont.

Minden jel arra mutat, hogy a lakásárak tovább fognak emelkedni, mivel mind a bekerülési értékük, mind a finanszírozásuk drágul.

Olyan piacon vagyunk, ahol Budapesten szinte alig van eladó új lakás - az év végére akár teljesen el is fogyhatnak. Ez ugyanúgy felfelé fogja hajtani az árakat, mint korábban.

CIPRUS AZ VALAMI MÁS………..

A ciprusi életstílus alapvetően a szabadtéri életmódjáról, tiszta levegőről és a ritkán lakott, kevésbé zsúfolt régiókról ismert. Cipruson az élet nyugodt, nem kapkodnak az emberek.

69948513-888165288222754-6494634770876596224-n.jpg

A sziget közbiztonsága és egészségügyi ellátása is kiemelkedő Európa szerte. Az említett kategóriákon belül Ciprus a 11. legegészségesebb ország és az 5. legbiztonságosabb világszerte. Elismert terület még az oktatás is, hiszen Cipruson 12 felsőoktatási intézmény található és több mint 22 angol nyelvű iskola biztosítja a gyermekek tanulását.

Ciprus kiváló adottságainak köszönhetően igen előnyös helyen van, ami a turizmust illeti, viszont rengeteg külföldi állampolgár él életvitelszerűen ezen a csodálatos szigeten. Az életmód tipikusan mediterrán, a maga lassú, nyugodt tempójával és az "élvezd a pillanatot" hozzáállásával. Gyümölcsöt, zöldséget, halat és különféle tenger gyümölcseit egész évben frissen lehet vásárolni.

a-villa-2.jpg

A szigeten a legmelegebb az éghajlat az Európai Unióban, évente mintegy 320 napot süt a nap. Ciprus a világ legegészségesebb éghajlatú régiói között is szerepel.

A ciprusi élet számos életmódbeli és pénzügyi előnnyel járhat. Az élet általában véve nyugodtabb, és több lehetőség van a parton töltött időre. A megélhetési költségek Cipruson általában alacsonyabbak, az adók enyhébbek és az ingatlanárak általában olcsóbbak.

Jelenlegi átlagos, újépítésű négyzetméter ár már 500.000 Ft-tól elérhető, természetesen az ingatlan típusától és fekvésétől függően az ár emelkedhet.

A ciprusi ingatlan piaci paletta a mostani helyzetben kedvezőbb feltételeket kínál újépítésű, és épülő ingatlanok szempontjából, mint a fent említett hazai piac. Cégünk a Privilege Properties, azzal a céllal alakult, hogy ügyfeleinket segítsünk álmaik ciprusi ingatlanjának kiválasztásában, valamint a vásárlás teljeskörű ügyintézésében. Cégünk kizárólag biztos hátterű, hitelmentes Partnercégekkel dolgozik együtt, a felkínált ingatlanok természetesen Cipruson is megtekinthetők!

Alacsony adók, alacsony árak, fantasztikus időjárás, vízi sport lehetőség, érvényesülés angol nyelvtudással..

Felkeltettük érdeklődését?

AJÁNLATKÉRÉSHEZ KATTINTSON IDE!