Valuta:
GBP
Információk ciprusról

3 hely, ahol élvezheted a gazdag nyugdíjas éveket Európában

A nyugdíjba vonulás nem csupán arról szól, hogy kényelmes otthonra leljen, hanem arról is, hogy felfedezzen egy olyan helyet, ahol a mindennapokat úgy élvezheti, mintha nyaralás lenne, anélkül, hogy túlzottan sokat költene. Európa a maga gazdag történelmével, változatos kultúrájával és lenyűgöző tájaival olyan kontinens, amely számos észak-amerikai számára vonzó nyugdíjas célpont. Ellentétben azzal, amit az emberek hisznek, egy teljes európai nyugdíjas életet mérsékelt költségvetésből is meg lehet valósítani. Íme három európai úti cél, ahol a nyugdíjasok mindössze havi 1575 fontból élvezhetnek.

Costa de la Luz, Spanyolország: Napfényes, kultúrált Partvidék Kényelemmel

A délnyugat-spanyolországi Costa de la Luz több mint 120 mérföldes partvonalon nyúlik el, békés tengerparti városok és történelmi dombtetői falvak keverékét kínálva. Ez a régió nemcsak a napimádók paradicsoma 3,000 órás éves napsütéssel; hanem a megfizethetőséget kereső nyugdíjasok számára is menedék.

Costa de la Luzban egy átlagos havi költségvetés $1,575 elegendő a kényelmes életmódhoz. Tengerparti apartmanok havi körülbelül $600-ért bérelhetők. A havi élelmiszer kiadás 2 főre körülbelül $240-be kerülhet, és a helyi termelői borok akár $1-ért is kaphatók.

A régió fő városi központja, Cádiz, amelynek történelme i.e. 1104-ig nyúlik vissza, festői tengerpartjával és színes ősi épületeivel olyan bájt áraszt, ami Puerto Rico-i San Juan Óvárosára emlékeztet. Azok számára, akik ismerősebb környezetet keresnek, a Rota város, ahol az amerikai és spanyol haditengerészeti bázis található, jelentős amerikai közösséget, gyönyörű strandokat, sétálható városközpontot és számos természeti és szabadidős látványosságot kínál. Továbbá, Spanyolország világhírű egészségügyi rendszere, ami havi körülbelül $80-ba kerül, további vonzerőt jelent a nyugdíjasok számára.

Kyrenia, Ciprus: Megfizethető Mediterrán Gyöngyszem

Ciprus, mint EU-tagállam, különösen északi részén, amely különállóan és az euróövezeten kívül van kezelve, a megfizethetőségéről ismert. Itt az életvitelszerű megélhetés alacsonyabb, és a dollár többet ér a helyi pénzben, a török líra miatt.

Kyrenia, Észak-Ciprus fő kikötője és üdülőhelye, mágnesként vonzza a kivándorlókat. Gazdag történelmét és kiváló egészségügyi ellátását biztonságos, barátságos környezetben kínálja. Itt a modern tengerparti ingatlanok meglepően megfizethetőek, az árak $70,000-tól kezdődnek. Egy jól berendezett két hálószobás lakás bérlése havi $500-tól indul. Egy pár, havi közüzemi kiadása átlagosan körülbelül $30, és a kinti étkezés, borral együtt, körülbelül $50-be kerülhet. Összességében egy havi $1,800-as költségvetés elegendő a kényelmes életmódhoz.

Kyreniában széles körben beszélnek angolul, ami megkönnyíti az észak-amerikai nyugdíjasok életét. A város görög, török és brit hatásainak keveréke egyedi kulturális szövetet alkot, ami gazdagítja a nyugdíjas élményt.

69948513-888165288222754-6494634770876596224-n.jpg

Kotori-öböl, Montenegró: Megfizethető Luxus Egy Feltörekvő Európai Gyöngyszemben

Montenegró, egy kis Adriai nemzet, Connecticut méretű, 2006 óta független ország és 2010 óta az Európai Unió jelöltje. 2002-ben vezette be az eurót, és az EU-tagság küszöbén áll.

A Kotori-öböl az ország délnyugati részén található, egy festői öböl, közel 60 mérföldes partvonallal, lenyűgöző hegyekkel szegélyezve. A terület, a középkori falvak és a modern luxusfejlesztések tökéletes keverékét kínálva, gazdag történelmi háttérrel és növekvő kivándorlói közösséggel rendelkezik.

Montenegróban, különösen a Kotori-öbölben, az életköltség rendkívül megfizethető a kínáltakhoz képest. Körülbelül $2,200 havi költségvetés elegendő egy párnak a kényelmes élethez. Egy hálószobás lakások bérlése havi körülbelül $700-tól indul, a közüzemi szolgáltatások átlagosan $50 körül vannak. A kinti étkezés már $15-tól elérhető. Akik felújítási projektet keresnek, potenciális otthonokat találhatnak $55,000-tól kezdődően.

A Kotori-öböl párás szubtrópusi éghajlata, természeti szépsége, gazdag történelme és megfizethető életmódja teszi vonzóvá a nyugdíjasoknak.

ÉRDEKEL AZ ÉSZAK-CIPRUSI ÉLETÉRZÉS?

Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.